POTPISAN UGOVOR O DRUGOJ FAZI POMOĆI HRVATSKE VLADE U OBNOVI ZGRADE TRAVNIČKOG KŠC-a

Nakon Odluke Vlade Republike Hrvatske od 8. ožujka 2024. godine o nastavku pomoći za obnovu Katolićkog školskog centra „Petar Barbarić“ – Travnik, dana 19. ožujka 2023. godine u prostorijama Konzulata RH u Vitezu potpisan je ugovor o drugoj fazi pomoći u obnovi zgrade ove institucije.

Ugovor je u ime Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske potpisao državni tajnik Zvonko Milas, a u ime Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ ravnatelj mr. Željko Marić.

Uz ugovor o Obnovi Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ – Travnik, potpisani su i Ugovori za projekte od strateškog interesa za Hrvate izvan RH, a odnose se na Izgradnju osnovne škole s predškolskom ustanovom i sportskom dvoranom u Fojnici Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“ – Gojevići Fojnica, te na Dogradnju i opremanje Hrvatske bolnice „dr.fra Mato Nikolić – dvije lamele.

Ravnatelj mr. Željko Marić u izjavi za medije zahvalio je Vladi Republike Hrvatske i Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan RH, kao i drugim dobročiniteljima, što su prepoznali rad i potrebe KŠC-a u Travniku. Istaknuo je kako je proces povrata cijele zgrade njezinom vlasniku okončan nakon 77 godina.

„Za nas, Upravu KŠC-a, ovaj projekt je obveza i zavjet da završimo sve započete projekte i obnovimo zgradu ove institucije koja ima strateški značaj za Vrhbosansku nadbiskupiju i Središnju Bosnu“ naglasio je ravnatelj Marić.

Uz potpisnike ugovora programu su pristustovali Radoje Vidović, zastupnik u Saboru RH, Bojan Domić, ministar obrazovanja SBK i don Josip Dedić, ekonom KŠC-a Travnik.

Važno je podsjetiti kako je obnova KŠC-a započela u lipnju 2023. godine, a do sada su izvršeni radovi u prizemlju objekta, kao i na fasadi.

Broj pregleda: 120

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.