O školi

Želimo da naši učenici u potpunosti uživaju u svom djetinjstvu, da razvijaju i slijede svoje akademske strasti te da vode ispunjen, uzbudljiv život kao promišljeni i otvoreni individualci.

Osnovna škola Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ Travnik počela je s radom 1998 godine. Vizija naše škole jest kvalitetna i sigurna škola u kojoj je ugodno učiti i raditi i u kojoj se svi ponašaju odgovorno pridonoseći radnom i prijateljskom ozračju a sudionici odgojno – obrazovnog procesa međusobno uvažavaju i poštuju.

Nastojimo učiniti školu kreativnim mjestom za učenje pružajući osobnu brigu za svakoga učenika, kroz spoznaju kako vlastitim trudom može postići napredak. Naši stalni napori su stjecanje opće kulture, znanja, razvijanje sposobnosti, umijeća i navika. Veliki broj sekcija osnovne škole učenicima od najranije životne dobi pruža mogućnost ostvarivanja i usmjeravanja sklonosti i talenata.

Izvannastavne aktivnosti

Bez obzira na predmet, nastavni plan i program ima za cilj biti nešto što inspirira učenike i potiče raspravu i ideje.

Predanim i upornim radom djelatnika prepoznatljiva je kvaliteta rada naše škole imajući uvijek na umu misao učenika našega Centra Sluge Božjeg Petra Barbarića:

„Od svih putova što vode u nebo, meni se čini najkraćim, najlakšim i najpouzdanijim onaj kojim čovjek ide ispunjavajući svoje obične dužnosti“.

GODIŠNJAK 2021

Ponosni smo na svoj prepoznatljiv etos druželjubivosti i predanost svih u KŠC-ovoj obitelji.

Naš prioritet je obrazovanje cijele osobe. U partnerstvu s roditeljima nastojimo svakom učeniku pružiti intelektualne, kulturne, fizičke, moralne, osobne i duhovne resurse koji su im potrebni kako bi im dali samopouzdanje da idu naprijed u svijet koji se mijenja.

Tko god bili ili htjeli biti, učenici grade prijateljstva i razvijaju svoj intelekt znajući da su cijenjeni i da imaju priliku napraviti razliku.

Djelatnici 2021./2022.

Promicanje poštovanja, dobrobiti i različitosti u
brižnoj zajednici u kojoj svaki pojedinac može rasti.