Pepelnica u našem Centru

Na blagdan Čiste srijede ili Pepelnice za učenike i djelatnike našeg Centra slavljena je sveta misa, a nakon nje upriličen je obred pepeljanja. Svetu misu u sjemenišnoj crkvi svetoga Alojzija Gonzage slavio je ravnatelj Centra vlč. Željko Marić, uz koncelebraciju don. Jakova Kajinića, duhovnika sjemeništa.

Vlč. Željko Marić u prigodnoj je propovijedi istaknuo važnost povlačenja u sebe u ovom milosnom vremenu korizme. Ali, to povlačenje ne smije biti udaljavanje od naših bližnjih, nego nas ono treba voditi k drugima. Jer, molitvom, postom i dobrim djelima, kao najvažnijim činima korizme, kojima se pripremamo za Uskrs, postajemo bliži Bogu, stvaramo osobni odnos s Bogom, ali i postajemo bolji ljudi. Također, napomenuo je i dva značenja pepela: našu grešnost te malenost, ništavnost pred Bogom. Zbog toga se vjernici baš na Pepelnicu, dan kojim počinje korizma, posipaju pepelom po glavi uz riječi svećenika:¨Obratite se i vjerujte Evanđelju¨ ili ¨Sjeti se, čovječe, da si prah i da ćeš se u prah vratiti.¨ Na kraju, vlč. Željko Marić svima je poželio plodonosnu i blagoslovljenu korizmu.

Broj pregleda: 216

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.