ŽIVOT JE MASKENBAL

Ovaj utorak je bio pun lijepih dešavanja u našem Centru. Budući da je sutra Čista srijeda i početak korizmenog vremena, danas smo obilježili Valentinovo, tako što su hodnici za vrijeme malih odmora odjekivali lijepim ljubavim pjesmama u izvođenju zbora uz pratnju don Jakova i pod palicom naše Vlatke.

Kutija je napunjena pismima za simpatije, a ukrašeni su i naši panoi, motivima ljubavi i pokladnim maskama.

Posebna točka održala se u auli povodom maškara. Svi gimnazijalci su tematski predstavili svoje odjele obučeni u specifične kostime.

Marija Marić, knjižničarka osmislila je i moderirala program, a u nastavku možete i pročitati kako su predstavljeni naši odjeli.

„Legenda kaže kako je učenik zaboravio napraviti kostim za maškare pa je u 23:30 probudio majku da joj priopći da ujutro mora imati kostim za školu. Majka je bila oduševljena idejom da se digne i do jutra napravi kostim, ali otac se dosjetio boljeg rješenja rekavši sinu: Ne treba ti kostim, pošto si komad klade. Ma nisi ni klada, nego PO KLADE! Idi tako POKLADO! Kada je došao ujutro u školu, vidio je da je još učenika došlo u POKLADNOM izdanju koje im je predložio otac. Taj naziv se zadržao do danas u čast svim KLADAMA.

Ove godine u paradi maškara naših Gimnazijalaca ipak nema klada, cjepanica, prigli, stabala, ali ima dosta drugačijih (i ne baš tako originalnih) kostima.

U svojoj neoriginalnosti ističu se BUBAMARE, koje nam dolaze iz vrtića… Ipak ne, kako mi kažu, oni su 1. GIMNAZIJE!!! Pod vodstvom glavne bubamare, tj. Bubablaže. Uz pratnju pjesme Dare Bubamare… Ipak nije pjesma Darebubašvabe, nego nam dolaze uz pjesmu Žaka Houdeka, „Nije lako bubamarcu“. Iako nam je Žak više BUMBARAC, ali hajde.

2. b PIDŽAMA PARTY

Predvođeni razrednicom Marijom Glavaš. Oni su se baš potrudili oko kostima, u rangu KLADA. Ali, pustit ćemo ih ovaj put da prođu. Važno je se snaći. Hajde da vidimo i taj PARTY. Meni je stvarno najbolji party kad u pidžami legenem spati! Dođe to s godinama. Ovo im je sigurno predložila razrednica Glavaš, koja se, sigurna sam, slaže s mojim stavom o PARTIJANJU.

4. a GRAĐEVINARI

Poslije škole to se zna pravac FAHREN Njemačka.  Bauštela traži i mlade i stare, bosanske građevinare. Nema zime, preko grane, za ove jarane. Vođa grupe Toni Poljak, jer od povijesti slaba para, zato će Bosna Njemačkom da hara.

 3. b SVADBA

 Što reći za ovu ekipu. Mislim… Svadba ko svadba i šta da se priča, parada pijanstva i kiča i poznata cura u belom… Evo svadbe, ide selom. Kuma na ovoj svadbi je Irena. Nije baš oduševljena ulogom, ali netko mora i to.

2. a KEMIČARI

Goranini KEMIČARI. Po znanju su više, AL-KEMIČARI. Alkemičari su nekad pokušali pretvoriti kamen u zlato, a ovi se trude pretvoriti jedinice u petice. Drevni alkemičari su bili na boljem tragu da dobiju zlato, nego ovi da dobiju petice.

1b

1. B SECURITY 99%

Sada nam dolazi 1. b kao SECURITY 99% . Ja ih nikad ne bih zaposlila zbog onih 1%. Jer nikad se ne zna. Ali, njima vjeruje razrednica Dragana Mlakić. S njima bi putovala svim geografskim širinama i dužinama, paralelama, morima i oceanima.

4. b U ZDRAVOM DUHU ZDRAVO TIJEO

Stojički ih vodi profa Marina, hrvatskog majka, filozofije strina. Promoviraju nam školski Gym, sada i vježbati imamo s kim.

Žiri, moćna triada:

Ivana Ćurčić, direktorica, zna se

Mogla bi biti predsjednik NASE

Tu je i Topalović Tomić Žana

Pedagoginja bez mana

I naravno, Rajković Ivona profa

O njoj je malo jedna strofa.

Odlučile su da je najbolja ekipa, Građevinari, tj. bauštelci. Dobili su skroman dar, ali poklonjenom konju se ne gleda u zube, što bi se reklo.“

Broj pregleda: 660

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.