Godišnja nagrada „Lukić – Dlouhi“ dodijeljena našem učeniku Darianu Pašiću

Godišnja nagrada „Lukić – Dlouhi“, za izuzetne rezultate u učenju, vladanju i izvanškolskim aktivnostima postignutim tijekom školovanja dodijeljena je našem učeniku Darianu Pašiću, učeniku 9. razreda Osnovne škole Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ 24. siječnja 2024. godine na temelju Pravilnika o Godišnjoj nagradi za učenika Sustava. Godišnja nagrada ustanovljena školske 2013./2014. godine, dodjeljuje se svake godine na razini Sustava katoličkih škola za Europu jednom učeniku osnovne škole.

Osim odličnog uspjeha iz svih predmeta i uzornog vladanja od prvog do devetog razreda, Darian Pašić bio je član dramske sekcije s kojom je nastupao na raznim predstavama. Literarni radovi su mu objavljivani u časopisu „Cvitak“ i u Godišnjaku škole, također je sudjelovao na školskim natjecanjima iz matematike, ekološkom kvizu i tematskim izložbama i iz svega navedenog osvajao nagrade. Sudjelovao je i na projektu „72 sata bez kompromisa“,  četiri puta bio predsjednik razreda, 2022./2023. šk. god. te bio član Vijeća učenika.

Kao predstavnik Škole, pohađao je Ljetnu školu za učenike u Konjicu u organizaciji Europske unije, program „Horizontal facility for the Western Balkans and Turkey 2019-2022“ stekavši lijepo i nezaboravno iskustvo.

Učenik je šestog razreda Osnovne muzičke škole „Travnik“, smjer gitara s odličnim uspjehom iz svih predmeta i uzorno vladanje. Sudjelovao je na federalnim i kantonalnim natjecanjima uz osvojene nagrade, na mnogim manifestacijama: Dan Europe 2023., Andrićevi dani 2022. god.i snimanje za emisiju Svako dobro na Federalnom televiziji.

Svoj glazbeni doprinos dao je i na poetsko-glazbenom druženju u okviru obilježavanja Dana općine Travnik u HKD „Napredak” sudjelovavši u glazbenom dijelu programa.Tri godine pohađao je i uspješno završio tečaj engleskog jezika u Helen Doron školi, a tri godine pohađao i uspješno završio Školu njemačkog jezika u organizaciji Centra za edukaciju mladih Travnik.

Aktivan je volonter Centra za edukaciju mladih od 2020 . godine. Sudjelovao je u mnogim akcijama, kao što je organizacija utrke Travnik noćna utrka u kojoj je sudjelovao četiri puta te u akciji Tajni kupac u kojoj je razvio liderske vještine i inicijativu.

 Član je Sportskog streljačkog kluba „Target“ Travnik od 2021. god. gdje ostvaruje zapažene rezultate, kako pojedinačno tako i ekipno na kantonalnom i federalnom nivou, te je 2022. godine, od strane Kluba, bio prijavljen za „Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2022. godinu“. Nedavno je sudjelovao i na literarnom natječaju HKD “Napredak” podružnice Kiseljak i SŠ “Ivan Goran Kovačić” osvojivši drugu nagradu. Osim navedenih uspjeha, Darian je u odjelu priznat kao najiskreniji prijatelj s kojim se rado svi druže i surađuju, sklon je odličnoj organizaciji svog vremena poštujući zadane rokove i iz dana u dan se trudi zalagati više, ne samo za svoju dobrobit već i drugih. S ponosom čestitamo Darianu na dosad postignutim uspjesima i ovom priznanju.

Uručenje Nagrade, koja se sastoji od diplome i posebnog dara, bit će na proslavi Dana Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ Travnik.

Ivana Zekić

Broj pregleda: 1337

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.