Nadbiskup vrhbosanski mons. Tomo Vukšić obišao radove na obnovi Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ Travnik

U srijedu 7. veljače, vrhbosanski nadbiskup mons. Tomo Vukšić u pratnji ekonoma sjemeništa don Josipa Dedića i duhovnika don Jakova Kajinića, pohodio je zdanje Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ u Travniku i obišao radove na obnovi.

Nakon višegodišnje mučne sudske borbe s povratom imovine Vrhbosanskoj nadbiskupiji, u lipnju 2023. godine počela je obnova zgrade KŠC „Petar Barbarić“ u Travniku. Riječ je o višemilijunskom projektu koji će trajati nekoliko godina, a koji će omogućiti fleksibilnije i bolje uvjete rada.

Mons. Vukšić prvo je obišao unutarnje radove u Centra, a nakon toga i vanjske radove na saniranju fasade i uređenju dvorišta.

Projekt je iznimno zahtjevan i težak, a on za Vrhbosansku nadbiskupiju ima posebnu duhovnu, pastoralnu i kulturnu dimenziju, naglasio je nadbiskup Vukšić, te ujedno zahvalio dobrim ljudima koji ga podržavaju, a posebno Vladi Republike Hrvatske i Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan RH, partnerima iz Njemačke, Mađarske te Ministarstvu obrazovanju, znanosti, mladih, kulture i športa Kantona Središnja Bosna. Nadbiskup je obećao da će, usprkos svim poteškoćama kojima se susreće, dati sve od sebe kako bi projekt obnove KŠC-a „Petar Barbarić“ u Travniku išao prema predviđenoj dinamici i u narednim godinama.

Prema predviđenoj dinamici radova, obnova će se vršiti u tri faze, u razdoblju od nekoliko godina.

Broj pregleda: 893

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.