Božićna priredba ,,Upalimo svjetlo dobrote“

Tradicionalna božićna priredba Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ Travnik održana je 21. prosinca 2023. godine u auli Centra s početkom u 17 h. Ovogodišnju temu „Upalimo svjetlo dobrote“ učenici su nastojali dočarati pjesmom, instrumentalnim skladbama, plesom, recitacijama i igrokazima te su podsjetili okupljene na potrebu očuvanja istinskih blagdanskih vrijednosti. 

Gostima i prijateljima su se najprije predstavili najmlađi sudionici priredbe, djeca iz vrtića „Otac Ante Gabrić“, grupa „Pčelice“ s izvedbom pjesme „Pusti me svijete biti dijete“, a zatim grupa “Pačići“ koji su na pozornici izveli plesnu točku uz pjesmu „Božić u srcu“.

Učenici razredne nastave su izvedbom recitala „Poziv dragom Isusu“ prenijeli istinsku poruku Božića.

 Nazočni su imali prigodu doživjeti blagdanski ugođaj u glazbenim točkama  „Božić bili“  u izvedbi učenice gimnazije Marije Kvasine te „Sretan ti Božić, narode moj“ u izvedbi   Mješovitog zbora našega Centra.

Učenici Dramske sekcije Osnovne škole su izvedbom igrokaza „Za Božić nema glavnih uloga“ oduševili sve nazočne, a učenici Gimnazije su svojim glumačkim umijećem u igrokazu

„Djevojčica sa šibicama“ poručili da je Božić uvijek kada u tami zla upalimo svjetlo dobrote.

Svoje umijeće na violini pokazale su učenice Osnovne škole Tea Selimhodžić izvedbom skladbe „ Russian fantasy No. 2“  i Kristina Živković izvedbom skladbe „Sarabande“.

Školski prostor za ovu svečanu prigodu uredili su  učenici literarne, religijske, likovne i rekreacijske sekcije te tako pokazali svoju darovitost i kreativnost.

Božićnu čestitku uputio je mons. dr. Tomo Vukšić, vrhbosanski nadbiskup i apostolski administrator Vojnog ordinarijata poželjevši svim prisutnima sretne i blagoslovljene nastupajuće blagdane sa zahvalom svim sudionicima svečanosti za ugodnu večer.

Ispred aule postavljena je izložba likovnih radova naših osnovaca i gimnazijalaca. 

Nakon priredbe gosti su uživali u prigodnom domjenku i uprizorenju živih jaslica u dvorištu škole. 

Maja Stipić

Broj pregleda: 362

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.