Blagdanska akcija

“Nitko nije tako bogat da nema što primiti, niti tako siromah da nema što dati!”

Kroz vrijeme došašća, učenici Gimnazije i Osnovne škole zajedno s prosvjetnim djelatnicima te djeca vrtića “O. Ante Gabrić” pri KŠC-u zajedno sa svojim djelatnicima i roditeljima pripremili su i podijelili pakete namirnica za obitelji slabijeg imovinskog stanja, starima i nemoćnima. Nekoliko učenika Gimnazije, Osnovne škole, sjemeništarci i učenici te korisnici internata, imali su priliku posjetiti obitelji, susresti ih i s njima razgovarati. Također su, uime Centra čestitali Božić i božićne blagdane kao i novu 2024. godinu. Pakete su podijelili obiteljima u Travniku, Novom Travniku i Novoj Biloj te Udruzi za slabovidne u Travniku. Ovogodišnji paketi su uručeni i kontemplativnim redovničkim zajednicama: sestrama karmelićankama u Sarajevu i sestrama klarisama u Brestovskom. Zajednicu u Brestovskom 19. prosinca, su posjetili korisnici internata, upoznali se s njihovim načinom života, njihovim osobnim pozivima kao i njihovom duhovnošću. 

Svjesni smo da živimo u svijetu u kojem su mnogi pogođeni ekonomskim i drugim poteškoćama, da je puno onih koji su potrebni materijalnog ali još više tople riječi, potrebni blizine i topline ljudskog srca. Želimo vjerovati da smo upalili barem malo svjetlo dobrote kako bi i oni najugroženiji doživjeli malo radosti u božićnim danima – rođenja Djeteta Isusa.

Zahvaljujemo svim učenicima i djelatnicima koji su realizirali ovogodišnju Akciju došašća.

Broj pregleda: 196

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.