Katolički školski centar “Petar Barbarić” Travnik i učenica Marija Lujanović dobitnici priznanja Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke

Svečana manifestacija Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti “Nagrađivanje najboljih učenika u Federaciji BiH” za 2022./2023. školsku godinu održana je u Sarajevu, u zgradi Vlade Federacije Bosne i Hercegovine 18. prosinca 2023. godine. Na svečanoj dodjeli, među 59 nagrađenih učenika osnovnih i srednjih škola, talentom i upornim radom svoje mjesto zaslužila je maturantica Gimnazije Marija Lujanović dobivši Diplomu za postignute rezultate u nastavnim i vannastavnim aktivnostima u školskoj 2022./’23. godini.  Prepoznat je i rad našeg Centra koji je dobio Priznanje za prepoznavanje, poticanje i usmjeravanje talentiranih učenika putevima utemeljenim na znanju koje je u ime direktorice Ivane Ćurčić preuzela prof. Marina Heraković. Diplome učenicima i priznanja školama dodijelila je ministrica Jasmina Duraković.

Marija je završila prvi, drugi i treći razred odličnim uspjehom (5.0) i uzornim vladanjem. Svojim uzornim ponašanjem, marljivim radom i kulturom govora služi kao primjer drugim učenicima u razrednom odjelu i školi. U redovitoj nastavi je aktivna, vedra, znatiželjna i komunikativna. Iznosi svoje prijedloge te sudjeluje u mnogobrojnim izvannastavnim i izvanškolskim aktivnostima. Aktivna je članica školskog zbora, literarno-novinarske sekcije i sekcije animatora i volontera. U prvom razredu bila je članica Vijeća učenika, a u trećem i četvrtom razredu predsjednica je odjela. Na natjecanjima ostvaruje visoke rezultate.

Marija sudjeluje i u izvanškolskim aktivnostima, gdje svojim ponašanjem izvan škole doprinosi ugledu škole i sredine u kojoj živi. Krasi je jednostavnost, velikodušnost, a s druge strane  borbenost i aktivnost u ostvarenju svojih ciljeva.

Mariji čestitamo i želimo još mnogo priznanja za njen rad i doprinos Katoličkom školskom centru „Petar Barbarić“ Travnik.

Broj pregleda: 1396

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.