Preminuo veliki dobročinitelj KŠC-a „Petar Barbarić“ Travnik i Sjemeništa gosp. Heribert Hölz

Sinoć je u svom obiteljskom domu u Neukirchen-Vluynu u blizini Duisburga u Gospodinu preminuo gosp. Heribert Hölz, veliki i neumorni karitativni djelatnik.

Gosp. Heribert Hölz rođen je 1942. godine u Duisburgu u Njemačkoj. U Drugom svjetskom ratu izgubio je oca kojeg nikad nije upoznao. U poratnoj Njemačkoj je odrastao u peteročlanoj obitelji u veoma siromašnim uvjetima i upravo je to bio razlog da postane socijalni radnik kako bi mogao pomagati drugima. Vijesti o ratu 1991. najprije iz Republike Hrvatske, a potom 1992. godine i iz Bosne i Hercegovine potaknule su tadašnjeg djelatnika Caritasa Duisburg gosp. Heriberta Hölza na razmišljanje kako pomoći. Osobno je s prvom prikupljenom humanitarnom pomoći krenuo 14. veljače 1992. godine prvo u Zagreb u Republiku Hrvatsku, a nakon toga i u Bosnu, tj. u Vrhbosansku nadbiskupiju i Banjolučku biskupiju u kojima je ova akcija prisutna sve do današnjeg dana. Upravo je taj nadnevak 14. veljače neslužbeni datum započinjanja akcije Pomoć Bosni (Bosnienhilfe). Iako su je organizirali djelatnici Caritasa Duisburg do današnjeg dana uspješno je nastavljaju i vode, usprkos mirovini i poznoj životnoj dobi, bračni par Ursula i Heribert Hölz. Vrlo je pomagao i nama u Travniku, u Katoličkom školskom centru i Sjemeništu. Zauvijek smo zahvalni na njegovim dobročistivima i ljubavi prema nama i našem Zavodu.

Hvala ti Gospodine za ovog čovjeka i njegov neumorni karitativni rad uz riječi: „Pokoj vječni, daruj mu Gospodine!“

Broj pregleda: 3938

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.