Gimnazijalci posjetili Američki kutak u Zenici

Učenici trećih i četvrtih razreda gimnazije, koji pohađaju izbornu nastavu engleski jezik, u pratnji prof. engleskog jezika Marije Matić posjetili su Američki kutak u Zenici.

Dana, 1. prosinca 2023. godine posjetili smo Američki kutak u Zenici. Na samom početku smo upoznati s radom Američkog kutka koji ove godine obilježava 20 godina postojanja i prvi je Američki kutak otvoren u BiH. Učenici su imali priliku istražiti bogatu kolekciju knjiga, časopisa i multimedijalnih materijala te se informirati o besplatnim tečajevima i mogućnostima za istraživanje američke kulture i povijesti koje Američki kutak besplatno nudi.

Nakon što smo se upoznali s bogatim resursima kojima raspolaže Američki kutak, pridružili su nam se i učenici iz Sjedinjenih američkih država koji su održali prezentaciju o državama iz kojih dolaze. Učenici su predstavili svoje države kroz najpoznatije znamenitosti, popularne sportove i kulturne značajke. Također su nam kroz prezentaciju opisali i čime se američki srednjoškolci bave i što rade u slobodno vrijeme, što je učenicima bilo posebno zanimljivo.

Ovim posjetom učenici izborne nastave engleski jezik imali su priliku komunicirati na engleskom jeziku sa izvornim govornicima.

Broj pregleda: 206

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.