TERENSKA NASTAVA U MOSTARU

Učenici šesti, sedmih i osmih razreda su u pratnji svojih razrednika, u okviru terenske nastave, posjetili Mostar. Posjet ovom predivnom gradu na obalama Neretve započeo je obilaskom samostana i crkve svetog Petra i Pavla. Fra Mario Kvesić nam je objasnio simboliku bogate sakralne umjetnosti kao i crkvenih predmeta koji se nalaze u ovoj crkvi. Prostor iza oltara krasi najveći Bogorodičin mozaik u Europi koji je visok više od devet metara. Osim toga, čitava crkva isprepletena je brojnim prizorima iz Biblije kao što su prikazi života Abrahama, Mojsija, Josipa i drugih starozavjetnih i novozavjetnih svetaca.

Nakon toga obilazak Mostara nastavili smo posjetom Krivoj ćupriji te, naravno, obilaskom Starog mosta koji je simbol Mostara. Prekrasan pogled na most naši učenici i nastavnici iskoristili su za fotografiranje. Sljedeća točka obilaska bila je stara jezgra Mostara koja se spaja na Španjolski trg, a zatim i u dva parka: Zrinjevac i Park nobelovaca. U parku su učenici imali vrijeme za slobodne aktivnosti te pripremu za povratak svojim domovima. Prepuni dojmova i sa željom da se opet vrate u grad na obali Neretve, stigli smo u naš Travnik.

Broj pregleda: 681

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.