Najmlađi đaci naše škole na svojoj prvoj terenskoj nastavi

U skladu sa svojim godinama naši prvašići krenuli su na terensku nastavu kako bi bolje upoznali svoj zavičaj, a usput iskusili ono što su učili u školi i naučili nešto novo. Iako je studeni već dobrano odmakao, adekvatno odjevenim i obuvenim učenicima nije bilo hladno i uživali su u šetnji Travnikom. Sa svojom učiteljicom i učiteljem prvo su posjetili Dječju biblioteku Travnik gdje ih je dočekalo ljubazno osoblje koje ih je upoznalo s radom ove ustanove i strpljivo odgovaralo na postavljena pitanja. Za kraj su svim učenicima darovali godišnje članske karte na čemu su im se učenici srdačno zahvalili.

Nastavu smo nastavili šetnjom gradom pazeći na promet i primjenjujući učeno o prometu. Putem smo promatrali prirodu i upoznavali se s kulturno povijesnim spomenicima. Sljedeće odredište nam je bio Zavičajni muzej Travnik u kojem su učenici mogli razgledati predmete iz prošlosti s kojim se danas rijetko ili nikako susreću. Kod djece su najviše radosti i zanimanja izazvale izložene preparirane životinje. U dvorištu muzeja s radošću smo obišli i izloženu lokomotivu, poznatiju kao „Ćiro“. Nastavili smo obilazak idući do najpoznatije kuće u Travniku-Rodne kuće našeg nobelovca Ive Andrića u čijem je dvorištu učenicima bila najzanimljivija skulptura „Vezirov slon“. Kada je već došlo do slatkog umora došli smo do crkve sv. Ivana Krstitelja gdje su nas lijepo ugostili župnik don Josip Lebo i časna sestra Marinela. U vjeronaučnoj dvorani učenici su imali priliku objedovati, pojesti voće i popiti topli čaj. Nakon kraće šetnje vratili smo se u školsko dvorište odakle su se učenici uputili svojim domovima umorni, ali zadovoljni.

Irena Lovrić i Marko Kljakić

Broj pregleda: 641

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.