Mjesec ekologije

Ekologija (eko- + -logija), znanost koja proučava odnose među organizmima te odnose organizama i njihova okoliša.

Nepoštivanje ekološke ravnoteže dovodi do neizbježnih prirodnih katastrofa. U tom smislu razumijeva se važnost ekologije. Kao rezultat toga, mogu se pojaviti mnogi negativni životni scenariji kao što su gladi i ratovi.

Mi smo u našem Centru nastavili obilježavati Mjesec ekologije, želeći napraviti mali doprinos nikad važnijoj borbi za ekološku svijest ljudi. Ovaj put smo 6. studenoga održali eko radionicu s učenicima I. razreda polaznicima Eko -biološke sekcije i sekcije Svijet na dlanu. Učenici su naučili praviti začinsku sol i prirodnu pastu za zube. Pri tome su uvidjeli prednosti prirodne paste za zube kao i korištenje ljekovitog i aromatičnog bilja u kulinarskim receptima bez štetnih aditiva koji mogu nauditi ljudskom i životinjskom zdravlju, te prirodi. Profesorice Dragana Mlakić i Blaženka Matišić su sudjelovale kao mentorice i voditeljice ove radionice, a učenice starijih razreda su pomagale u pripravi.

Broj pregleda: 374

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.