MISIJSKA AKCIJA U KATOLIČKOM ŠKOLSKOM CENTRU „PETAR BARBARIĆ“ TRAVNIK

Mjesec listopad prigoda je da pogledamo dublje u svoje srce i vidimo za čime ono čezne, od čega gori i kamo preusmjeriti njegov plam. Prigoda je to, također, da se uvjerimo jesu li naše noge na pravom putu, je li potrebno mijenjati obuću i smjer. Iskustvo učenika na putu u Emaus, koje nam donosi evanđelist Luka u svome 24. poglavlju, nadahnulo je papu Franju da glavna misao ovogodišnjeg Svjetskog dana misija, 22. listopada, bude: „Žar u srcu, noge na putu.“

Tradicionalno učenici i djelatnici u Katoličkom školskom centru „Petar Barbarić“ Travnik daju i svoj doprinos za djelovanje misija i misionara u svijetu. Animacijski materijal su vjeroučiteljice Osnovne škole i Gimnazije predstavile učenicima i s njima obradile važnost misija u Katoličkoj crkvi, ali i u svijetu. Ove godine su novčana sredstva usmjerena u Indiju, točnije u Kumrakhali, i osnovnu školu koja nosi ime učenika velike Travničke gimnazije o. Ante Gabrića.

Zahvaljujemo učenicima i njihovim roditeljima što su prepoznali ljude u potrebi te odlučili pomoći, kao i djelatnicima koji su sudjelovali u akciji svojim prilozima.

Broj pregleda: 432

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.