Izvanučionička terenska nastava

Krenuvši u ranim jutarnjim satima  iz Travnika, prvi razred Gimnazije, sa svojim razrednicama, Draganom Mlakić i Blaženkom Matišić, krenuo je prema Širokom Brijegu. Tu su posjetili Franjevački muzej i galeriju uz kratko predavanje o povijesti i važnosti ovog lokaliteta za čitavu Hercegovinu.

Nakon toga, obišli su Avanturistički park Peć Mlini na rijeci Tihaljini i vrelo Vrioštice u Vitini. Nakon ručka u Šiljevištima imali su priliku uživati u prekrasnom krajoliku vodopada Kravice. Poslije toga su otišli do Humca, u Franjevački samostan sv. Ante Padovanskog  te u posjet najstarijem muzeju u Bosni I Hercegovini. Uz bogatu kolekciju muzeja, najveću pažnju je privukla Humačka ploča, jedan od najstarijih spomenika pismenosti u Bosni i Hercegovini.

Sutradan, nakon doručka, na putu prema Mostaru odali su počast žrtvama Drugog svjetskog rata, upalivši svijeću na Groblju mira – Bile.

U Mostaru su posjetili Katedralu Marije Majke Crkve i dio UNESCO- ove baštine, Stari most.

U večernjim satima, u ugodnoj atmosferi, učenici su se vratili  u Travnik.

Broj pregleda: 746

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.