Naši učenici u dvodnevnom posjetu Katoličkoj osnovnoj školi u Požegi

Od 19. do 21. listopada naši učenici su, u pratnji nastavnice Melise Pružan posjetili  Katoličku osnovnu školu u Požegi. Tom prilikom mogli su vidjeti kako izgleda njihova škola, kao i prisustvovati na nastavi i priredbi povodom Dana kruha. Razlog posjeta je zajednički projekt dviju škola “Sportom do zdravlja, tehnikom do zajedništva”.

Katolička škola opremila je učionicu bez zidova u moderni kabinet tehničke kulture s najsuvremenijom opremom. Prigodom završetka realizacije projekta, u petak, 20. listopada, održan je svečani blagoslov nove učionice, a isti je predvodio vlč. Matej Filipović, vjeroučitelj u Katoličkoj osnovnoj školi Požega. Na blagoslovu su sudjelovali i predstojnik Ureda za katoličke škole preč. Ivica Žuljević, ravnatelj Frano Barišić, učiteljica tehničke kulture Ivana Đokić, Robert Martin i Ivan Josipović iz izdavačke kuće Alfa. Nakon blagoslova upriličena je i prva radionica u kojoj su naši učenici, u zajedništvu s učenicima iz Katoličke osnovne škole Požega, a pod vodstvom Đuke Pelcla, predsjednika Zajednice tehničke kulture grada Požege, izrađivali simbolične privjeske s nazivom naših dviju škola te nazivom projekta.

Nakon ručka i predaha, učenici su sudjelovali i na STEM radionici na kojoj su pokazali izvrsno znanje iz oblasti kemije. Nakon škole, učenici su zajedno s voditeljima i u pratnji ravnatelja Katoličke osnovne škole posjetili nekoliko povijesnih znamenitosti u gradu. Ispunjeni novim znanjima, iskustvima i doživljajima, u subotu smo sretno stigli svojim domovima

Broj pregleda: 552

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.