„Milijun djece u molitvi krunice“

Danas je u našem Centru upriličena molitva svete krunice u kojoj su sudjelovali svi vjeroučenici predmetne nastave u prvoj te razredne nastave sa svojim učiteljicama u drugoj smjeni. Prije svete krunice vjeroučiteljica Jelena Štrbac uvela je učenike i nastavnike u ovogodišnju nakanu inicijative Međunarodne papinske zaklade Aid to the Church in Need (Pomoć Crkvi u nevolji) „Milijun djece u molitvi krunice“, a ona je za mir u svijetu. Na poseban način ovogodišnje su molitve usmjerene za mir u Ukrajini i Svetoj Zemlji, a sama inicijativa potekla je od sv. Padra Pija koji je rekao da se svijet promijeniti tek kada milijun djece bude istovremeno molilo krunicu. Također, naglasila je kako je sveta krunica moćno oružje koje nam je sama Majka Božja darovala, kako su molitvom svete krunice zaustavljani ratovi te kako su brojni sveci isticali da ¨obitelj koja moli zajedno, ostaje zajedno¨! Stoga, potaknula je sve prisutne da nastave moliti krunicu i u svojim obiteljima te da sada u nakane uključe i svoje osobne molitve. Uz vjeroučiteljicu, svetu su krunicu predmolili učenici: Karla Ledić, Petra Vuković, Marko Ćuić, Katarina Ledić i Jakov Heraković u prvoj te Nikol Peša, Karla Valjan, Ana Valjan, Antea Topalović i Ivan Čović u drugoj smjeni.

Molitvu svete krunice s učenicima razredne nastave svojim je pjevanjem i sviranjem obogatio i omiljeni svećenik, don Jakov Kajinić, duhovnik u našem sjemeništu.

Sveta krunica s obje skupine molila se u sjemenišnoj crkvi sv. Alojzija Gonzage.

Jelena Štrbac, vjeroučiteljica

Broj pregleda: 1696

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.