Županijska smotra Dana kruha i Dana zahvalnosti za plodove zemlje 2023″.

U Osnovnoj školi “Nova Bila” provedena je Županijska smotra Dana kruha i Dana zahvalnosti za plodove zemlje koju su otvorili domaćini i predstavnik Ministarstva obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa KSB. 

U crkvi Svetoga Duha u Novoj Biloj upriličena je sveta misa. Naši učenici 9. a razreda, Luka Radić i Luka Jukić su nastupali s tradicionalnim narodnim pjesmama gučogorskog kraja “Svatovac”, “Nikolica” i “Guča Goro zemljo plemenita”. Kod štanda je učenik 6. b razreda, Luka Miškuljić svirao harmoniku. 

Vjeroučiteljica Jelena Štrbac i pedagoginja Marija Milanović ukrasile su štand uz pomoć učenika i predstavili našu školu prekrasno uređenom izložbom starina, kruha, peciva, kolača i plodova zemlje. 
Profesorica Blaženka Matišić i pedagoginja Žana Topalović Tomić  su s učenicima Gimnazije uredile štand sa kojim su se predstavili na Županijskoj smotri u kategoriji srednjih škola.

Povjerenstvo je obišlo  štandove i izabiralo najkreativnije. 

I. mjesto u kategoriji Osnovnih škola osvojila je Osnovna škola 13 rujan Jajce.

U kategoriji Srednjih škola I. mjesto osvojila je Srednja škola Nikola Šop Jajce.

Organiziran je ručak i druženje za sve sudionike. Čestitamo pobjednicima.  Posebna zahvala svim učenicima, profesorici Kristini Vidak i učiteljima Marku Kljakiću i Slavici Andruščak za sudjelovanje u organizaciji Dana kruha.

Broj pregleda: 204

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.