Dani kruha u našem Centru 

Tradicijski običaj Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje već se dugi niz godina obilježava kako u regiji tako i u našoj školi. Učenici su u srijedu spremili kruh i peciva sa svojim majkama i bakama i donijeli u školu kako bi blagoslovili i blagovali sa svojim prijateljima. Blagoslov je upriličen u sjemenišnij crkvi sv. Alojza Gonzage a pekarske proizvode i plodove zemlje na interaktivan način blagoslovio je don Jakov Kainić uz pjesmu i molitvu. Učenici dramske i recitatorske sekcije su prigodnim recitacijama uveličali događaj. 

Izložba najljepših peciva predmetne i razredne nastave te Gimnazije je upriličena ispred našeg Centra poslije svete mise, 12. listopada. Učenici su u pratnji svojih učitelja, profesora i nastavnika predstavili Osnovnu školu i Gimnaziju kroz izložbu, a posjetitelji su mogli kušati primamljiva i slasna peciva. Najljepše urešena peciva će biti izložena na Županijskoj smotri Dana kruha u Osnovnoj školi Nova Bila gdje će se i naš Centar predstaviti i nadamo se osvojiti 1. mjesto.

Broj pregleda: 1144

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.