Studijsko – hodočasničko putovanje djelatnika Katoličkog školskog centra “Petar Barbarić” Travnik

Studijsko-hodočasničko putovanje djelatnika Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ Travnik

Učitelji i nastavnici rado se sjećaju svojih učenika i često prepričavaju dragocjene trenutke iz školskog života. Neki od tih trenutaka bit će i mjesta koja smo posjetili i ljudi koje smo upoznali tijekom studijsko-hodočasničkog putovanja organiziranog prigodom Svjetskog dana učitelja i 25. obljetnice Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“.

Na putovanje smo se uputili 5. listopada u ranim jutarnjim satima mahnuvši onima koji su ostali u Centru. Prva postaja bila je svetište sv. Ive u Podmilačju gdje smo se pomolili i okrijepili te nastavili put prema Trapističkom samostanu Marija Zvijezda u Banja Luci. U samostanskoj crkvi pater Topić govorio nam je o povijesti trapističkog reda, o osnutku samostana Marija Zvijezda, o stilu i načinu života i rada trapista temeljenom na načelu „ora et labora“. Pogledali smo i izložbu pokaznica, slika i fotografija koje svjedoče o povijesti opatije.

Zalazak sunca promatrali smo u Rijeci s pjesačkog mosta Vrata Jadrana. U večernjim satima stigli smo u Pulu i smjestili u hotel istoimenog naziva.

M.H. i I.V.

Broj pregleda: 729

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.