MISNO SLAVLJE I ZAZIV DUHA SVETOGA ZA UČENIKE I DJELATNIKE KŠC „PETAR BARBARIĆ“ TRAVNIK

U srijedu, 13. rujna 2023. godine, u 12:00 sati u sjemenišnoj crkvi sv. Alojzija Gonzage slavljena je sveta misa i zaziv Duha Svetoga za učenike i djelatnike Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ Travnik povodom početka nove školske godine. Euharistijsko slavlje predmolio je don Željko Marić, ravnatelj Centra.

U svojoj homiliji don Željko je uporedio školu s brodom, kojemu nije svrha biti privezan na mjestu, u pristaništu. Naprotiv, brod treba isploviti u novi svijet, u nova iskustva, u susret novim mjestima i ljudima. Nekad će ga uzdrmati oluje, nekad nam se neće sviđati posada ili putnici, ali i to je mogućnost za osobni rast i preispitivanje sebe.

Misno slavlje je animirao školski zbor pod vodstvom Vlatke Čabro, a za čitanja su bili zaduženi učenici predmetne nastave Osnovne škole i Gimnazije.

Za učenike razredne nastave i njihove učitelje u 13:45 sati upriličen je prigodni blagoslov kojeg je predvodio don Jakov Kajinić. Uz pjesmu i molitvu blagoslova, don Jakov je zaželio malenima uspješnu novu nastavnu godinu uz obilje Božjeg blagosova.

Vjeroučiteljica Marija Glavaš

Broj pregleda: 4772

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.