Blagoslov predškolske ustanove „o. Ante Gabrić“

U zgradi KŠC-a „Petar Barbarić“ Travnik, počeo je s radom i vrtić koji nosi ime o. Ante Gabrića, slavnog učenika Nadbiskupske gimnazije, misionara, koji je svoj svećenički život posvetio siromašnim ljudima Indije. Otac Gabrić posebno se brinuo za obespravljene udovice Hindusa i djecu. Trudio se osigurati im naobrazbu, hranu i šansu da žive djetinjstvo. Mnoštvo je njegovih fotografija s nasmijanom dječicom što se raduju svom duhovnom ocu.

Upravo u takvom duhu naše vjere u Isusa koji ljubi dječicu i kojemu je svaki osmijeh jednako važan i vrijedan, don Josip Lebo, župnik travnički, blagoslovio je vrtić „o. Ante Gabrić“.

Ovom lijepom činu prisustvovali su don Željko Marić, ravnatelj Katoličkog školskog centra, gospodin Pero Bilušić, konzul RH u Vitezu, ministar obrazovanja, mladih, znanosti i kulture, gospodin Bojan Domić, ministar unutarnjih poslova, gospodin Feliks Vidović, ministrica financija, gospođa Mirjana Plavčić, predsjedateljica OV Travnik, Vlatka Lovrinović, direktori Anto Rajić i Ivana Ćurčić te stručni tim za pripravu: Ljubica Matošević, s. Benedikta i Ivana Strukar.

Direktorica novootvorene Ustanove pozdravila je goste citirajući o. Gabrića: „Sve je slađe kad se dijeli, kad se daje. I darovi i život! Najslađe je kad sve možeš dati.“ naglasivši da su to riječi motivacije kojima će se ova Ustanova voditi.

Važno je naglasiti da su u pripremi projekta vrtića pomogli Vlada Republike Hrvatske preko Središnjeg ureda za Hrvate izvan RH te Ministarstvo za ljudska prava BiH. Projekt adaptacije vrtića pripremila je firma Games d. o. o. iz Travnika.

U znak zahvalnosti, mališani iz grupe „Pčelice“, s učiteljicama su recitirali i pjevali za sve prisutne.

Broj pregleda: 5007

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.