Prvi nastavni dan u gimnaziji

Nastava u gimnaziji Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ Travnika počela je prema redovitom rasporedu. Sve učenike na školskim klupama dočekali su udžbenici, koje su zadužili na korištenje za ovu nastavnu godinu. Prva dva nastavna sata učenici su proveli sa svojim razrednicima koji su ih podsjetili na njihova prava i obveze.

Učenike prvog razreda gimnazije, u auli Centra dočekale su direktorica škole Ivana Ćurčić, pedagoginja Žana Topalović-Tomić, psihologinja Klaudija Ribić te razrednice, profesorice Blaženka Matišić i Dragana Mlakić.

Direktorica Ćurčić je u svom obraćanju podsjetila učenike na važnost obrazovanja, razumijevanja, podrške, prihvaćanja, tolerancije i poštovanja, kratko upoznala s poviješću institucije, pravilima škole i obvezama učenika. Pedagoginja je upoznala učenike sa sastavom odjela, brojnim stanjem te informirala učenike iz kojih mjesta odnosno osnovnih škola dolaze. Prije samog odlaska u odjeljenja sa svojim razrednicama, učenici su dobili papir na koji su trebali napisati, jednom riječju, kako se trenutno osjećaju i potpisati se. Odgovori su spremljeni u kuvertu koja će se otvoriti nakon završene četiri godine gimnazijskog školovanja kada će, tada već maturanti, napisati s kakvim emocijama završavaju svoje srednjoškolsko obrazovanje.

Svim učenicima, njihovim roditeljima i djelatnicima

želimo uspješnu novu školsku godinu!

Broj pregleda: 2727

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.