Erasmus+ Youth Exchange: Mother Earth – Austrija

“Neprocjenjivo iskustvo: Povratak kući nakon nevjerojatnih deset dana u Austriji”

Nakon predivnih deset dana provedenih u Austriji na Erasmus+ Youth Exchange: Mother Earth, naši učenici s punim srcem i punom torbom uspomena stigli su kući sinoć. Njihovo putovanje bilo je ispunjeno avanturom, zabavom i nevjerojatnim iskustvima koja će pamtiti zauvijek.

Prvi dan boravka započeo je s osvježavajućim doručkom i igrama upoznavanja. Nakon toga, uputili smo se u šetnju do prekrasnog jezera, uživajući u prirodnim ljepotama Austrije.

Drugi dan obilježen je prezentacijom o ekologiji zemalja svake grupe. Nakon edukativnog dijela, uslijedile su olimpijske igre u kojima smo sudjelovali u međunarodnim grupama. Večer je bila posvećena predstavljanju svake zemlje i najukusnijim jelima koje su ponudile.

Treći dan bio je rezerviran za posjet jedinstvenom restoranu sa bio proizvodima koji je istovremeno bio i kafić te trgovina. Nakon toga, imali smo priliku posjetiti farmu koza, gdje smo bili srdačno dočekani i upoznati s mnogim zanimljivostima.

Četvrti dan započeo je ranojutarnjom vožnjom do Klagenfurta, gdje smo imali mogućnost odabrati radionice u kojima će sudjelovati. Nakon radionica, slobodno vrijeme omogućilo im je još bliže upoznavanje i stvaranje trajnih prijateljstava.

Unatoč kišnom petom danu, nismo dopustili da nam pokvari zabavu. U kampu smo imali posjetitelje iz Afrike, Paoloa i Edija, koji su nas poučili sviranju bonga i raznim plesovima.

Nedjelja, šesti dan, donijela je posjet crkvi i priliku za učenje novih pjesama. Nakon ručka, organizirane su igre na jezeru u kojima su se natjecale različite države.

Sedmi dan bio je posvećen akciji čišćenja. Svaka grupa je imala svoj dio koji je trebala očistiti. Nakon nekoliko sati napornog rada, večer smo završili večerom i uživanjem u prijateljskom druženju uz pjesmu.

Osmi dan bio je rezerviran za posjet Klagenfurtu. U centru grada, pokazali smo svim prolaznicima sve što smo naučili i koliko je naš svijet predivno mjesto koje trebamo čuvati i održavati urednim.

Dan pred polazak se svi smo se oprostili jedni od drugih uz maleni party, obilježavajući kraj nevjerojatnog putovanja.

Ovo je bilo zaista predivno iskustvo koje je rodilo nova prijateljstva, a koja ćemo pamtiti cijeli život. Ovaj kamp je bio pun nevjerojatnih avantura i nezaboravnih trenutaka koji su obogatili naše duše i otvorili nam oči za ljepotu i raznolikost svijeta.

Broj pregleda: 654

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.