Predavanje za djelatnike u auli KŠC-a “Petar Barbarić” Travnik

Danas je prof. dr. Redžo Čaušević u našem Centru održao korisno predavanje na temu: “Značaj psihologije u prevenciji stresa u današnjem vremenu”. U uvodu svog predavanja, profesor je na osobnom primjeru pokušao pokazati utjecaj stresa na na organizam i ljudski život, a u kasnijem izlaganju i načine na koje se možemo oporaviti i pobijediti stres, koji bi nas mogao odvesti do depresije pa čak i smrti. Naglasio je da je učiteljski poziv posebno stresan, ali da elementi kao sto su smijeh, empatija, komunikacija, vježbanje naše emocionalne inteligencije i odmak od moderne tehnologije, pomažu da iscjelimo svoj organizam od stresa i da blokiramo abnormalno lučenje kortizola. 

Na vrlo neposredan način uz niz primjera, jasno je približio problematiku koja je pošast 21. stoljeća, dajući nam optimistične primjere ljudi koji su uspjeli prevazići ogromne traume i tragedije. Izlaganje je završio porukama nade i optimizma za sve one koji se bore sa raznim životnim problemima. 

Broj pregleda: 1562

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.