Dvadeseta obljetnica naših maturanata – generacija 2002./2003.

Treća generacija maturanata od osnutka KŠC-a „Petar Barbarić“ Travnik, 24. lipnja je obilježila godišnjicu mature. Bivši učenici su se okupili ispred svoje škole s razrednicima, Vinkom Martinovićem i Slađanom Ćurak.

Sve su to  danas uglavnom obiteljski ljudi, poduzetnici, profesori, svećenici, ugledni u okruženju i šire, a ipak su pronašli vremena susresti se s kolegama, supatnicima iz đačkih klupa i prisjetiti se vremena u KŠC-u. Vratilo se vrijeme kada je Internet bio misaona imenica, a lektire su se morale čitati iz fizičkih knjiga, s listovima i koricama.

 Krenulo je prozivanje iz dnevnika, a učenici su se redom javljali, kao i davnih godina, ispričavajući odsustne, a razlozi odustva su uglavnom bili opravdani.

 I tek tako, čim je razrednik otvorio dnevnik, odrasli ljudi se pretvoriše u đake, vrpolje se puni treme kao da će Vinko upravo pitati koja je najrazvijena industrija u Slovačkoj ili  Slađa kondicionale iz engleskog.

Krešo, naravno, brblja s Marijanom.  Od njih se ne čuje zašto nekih nema na satu. Profesor ih opominje, ali za divno čudo, opominju ih i Babić i Mirčić. Slađin razred je nešto mirniji pa se moglo čuti zašto nema Zeke i ostalih. Tu je i Marija Glavaš, učenica generacije iz 4. b. Aleksandre Mojsilović, nažalost nema, koja je bila učenica generacije 4. a. Nema ni nekih drugih odlikaša, ali nadamo im se sljedeći put.

Ovo je ipak tek 20. obljetnica!

Broj pregleda: 3881

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.