NAGRAĐENA UČENICA NA EKO NATJEČAJU

Učenica Klara Stojanović, 7.b odjela Katoličkog školskog Centra „Petar Barbarić“ osvojila je nagradu za umjetničku fotografiju „Moj vrt“  na literarno – multimedijalno – likovnom EKO natječaju „ Vjera i okolišna etika kao odgovor na zagađen okoliš i klimatske promjene“, u organizaciji Udruženja „ Resursni Aarhus centar u BiH“, zajedno sa Centrom za ekologiju i održivi razvoj – CENKOR.

Na natječaju su sudjelovali učenici iz 16 škola Bosne i Hercegovine i bilo je preko stotinu radova, a rad naše Klare proglašen je jednim od najuspješnijih u III.kategoriji, tj. za  uzrast od 13. do 15. godina., uz mentorstvo Kristine Vidak, profesorice likovnog odgoja.

Djeca su svojim radovima skrenula pažnju na dobre i loše okolišne navike i primjere u svom okruženju koje utječu na okoliš i klimatske promjene i tako dali svoju poruku kao vijernici i okolišno odgovorni učenici. Naša Klara svojom je umjetničkom fotografijom zabilježila dio  svog vrta, pokazala prirodne ljepote kojima smo okruženi i tako istaknula važnost zaštite okoliša.

Dodjela nagrada održana je u Međunarodnom centru za djecu i omladinu u Sarajevu na Svjetski dan zaštite okoliša koji se obilježava 5. lipnja diljem svijeta.

Čestitamo Klari na ostvarenom odličnom rezultatu i poticaju da i mi već danas krenemo u ostvarivanje zajedničkog cilja zaštite našeg okoliša jer samo je jedna Zemlja.

Kristina Vidak

Broj pregleda: 288

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.