Učenici na Danu mladih Vrhbosanske nadbiskupije

Prelijepi tradicijski susret, održan je u župi Komušina, 26. i 27. svibnja 2023. i na brdu Kondžilo, u organizaciji Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih “Ivan Pavao II.”. Naime, pod geslom “Hodimo stazama Gospodnjim” (usp. Iz 2,3) pedeset drugi  put po redu obilježen je Dan mladih Vrhbosanske nadbiskupije.

Događaj je bio obogaćen duhovnim i zabavnim programom kojeg su pripremili djelatnici Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. u suradnji s animatorima, vršnjačkim edukatorima i Youth Workerima.

Program 52. dana mladih Vrhbosanske nadbiskupije započeo je u petak okupljanjem mladih u večernjim satima nakon čega je slavljena sv. misa koju su glazbeno animirali mladih župe Prozor. Uslijedilo je svjedočanstvo i koncert fra Marina Karačića, OFM, potom rad u skupinama na temu gesla Dana mladih, a završetak večernjeg programa je bila pobožnost Križnog puta oko crkve.

Program drugoga dana započeo je pokorničkim bogoslužjem, nakon čega je uslijedila procesija sa slikom Gospe prema brdu Kondžilo.

Na brdu Kondžilo u 11:00 sati slavljena je sv. misa koju je predslavio mons. Tomo Vukšić, nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u Bosni i Hercegovini, u koncelebraciji svećenika, a glazbeno su animirali također mladi župe Prozor.

Po završetku sv. mise, ponovno je formirana procesija sa slikom Gospe prema župnoj crkvi gdje je završen molitveni dio programa. Nakon ručak uslijedio je završni dio susreta, tj. simboličan program i animatorske igre za sve prisutne mlade.

Iz Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ sudjelovale su četiri učenice gimnazije, korisnice internata, u pratnji s. Ljubice Stjepanović, odgojiteljice. Po povratku hodočastile su u svetište sv. Leopolda Bogdana Mandića u Maglaju, gdje ih je sa svetištem i crkvom upoznao vlč. Franjo Tomić, župnik.

Zadnja destinacija puta i hodočašća bio je Katolički školski centar „Don Bosco“ u Žepču. Pokazujući prostorije Centra, ovogodišnji mladomisnik don Danijel Nejašmić govorio je o djelovanju i raznim aktivnostima kako škole tako i oratorija koji vode salezijanci Don Bosca.      

Broj pregleda: 759

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.