Vikend susret za mlade pod nazivom“Ambasadori mira“

U sklopu projekta Koračajmo zajedno u Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ u Sarajevu održan je vikend susret za mlade pod nazivom „Ambasadori mira“. Iz našega Centra prisustvovalo je deset učenika i učenica iz prvih, drugih i trećih razreda u pratnji prof. Tanje Lešić, ali tu su još bili i mladi iz Mostara, Kreševa, Sanskog mosta, Zenice i Sarajeva. Sudjelovalo se na nekoliko radionica na temu „Gradimo mostove“, „Predrasude i stereotipi“ te na radionici s naglaskom na povjerenje. Također je održano i predavanje o Jevreskoj zajednici i judaizmu, a predavač je bio gosp. Vladimir Andrle, kao i razgovor sa fra Antoniom Baketarićem koji je govorio o počecima Franjevačkog reda u Bosni i Hercegovini. Cilj susreta bio je upoznavanje s kulturnim bogatstvom Sarajeva, dijalog o miru i promišljanje o boljoj sutrašnjici naše domovine.

Naravno, to nije sve. Radionice su bile koncipirane na način da je uvijek postaojalo vremena i za međusobno promišljanja mladih kroz pauze, ali i izlet i druženje. Tijekom izleta u subotu posjetili smo još i Carevu džamiju, a u nedjelju prisustvovali liturgiji u Sabornoj crkvi te na svetoj misi u Katedrali Srca Isusova. Učesnici su tijekom izleta imali zanimljiv zadatak; raspoređeni po grupama na čelu s edukatorom trebali su običi nekoliko odabranih lokacija u Sarajevu i uslikati se na tome mjestu, pa se tijekom evaluacije programa birala najbolja fotografiija, nakon čega je pobjednicima uručen simboličan poklon.

Zahvaljujemo se voditeljima projekta na lijepom i toplom gostoprimstvu i dobroj oraganizaciji, kao i na zanimljivom i raznovrsnom programu. Sve je proteklo u najboljem redu, a valja spomenuti da su hrana i smještaj također bili odlični.

Tekst: Tanja Lešić, prof.

Broj pregleda: 256

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.