Izabran najbolji likovni rad za Papinska misijska djela svetog Djetinjstva

Povodom obilježavanja stote godišnjice otkako je papa Benedikt XV. na papinsku razinu uzdigao tri važna misijska djela: Djelo za širenje vjere, Djelo svetog Djetinjstva i Djelo svetog Petra apostola, Nacionalna je uprava PMD-a BiH, a na prijedlog Generalnog tajništva Papinskog misijskog djela svetog Djetinjstva, organizirala likovni natječaj na temu: „Što za mene znači da je misijsko Djelo svetog djetinjstva i papinsko?“

Na natječaju su sudjelovali učenici osnovnih škola Sustava katoličkih škola za Europu, učenici iz Sarajeva, Tuzle, Zenice i Travnika, a nagradu za najbolji rad, koji je poslan u Rim, osvojila je Lara Augustinović, naša učenica sedmog razreda Katoličkog školskog Centra ” Petar Barbarić” Travnik, pod mentorstvom profesorice Kristine Vidak.

U povjerenstvu za odabir najuspješnijeg rada bili su akademski slikari Miroslav Šetka i Jasmin Kukavica, te nacionalni ravnatelj PMD-a BiH mon. Luka Tunjić.

Cilj ovog natječaja i projekta je širiti i produbiti misijsku svijest kod djece i svih koji s djecom rade, uz geslo Papinskog misijskog djela: „Djeca pomažu djeci“.

Naša talentirana učenica Lara, koja postiže iznimno dobre rezultate na likovnim natječajima, uz kvalitetan likovni prikaz, jasno opisuje rad svojim riječima: „Rad prikazuje djecu, koja nadahnuta Papinim riječima, idu u svijet na sedam kontinenata širiti Radosnu vijest i pomagati svojim vršnjacima.“

Čestitamo našoj Lari na odličnom uspjehu, koji je i ovoga puta ostvarila i pokazala kako se trudom, radom i upornošću postižu značajni rezultati i zahvaljujemo se svim učenicima koji su sudjelovali na natječaju i svojim likovnim radom potaknuli i pokazali iskrenu ljubav prema potrebitima, svojim vršnjacima i ljubav prema misijama.

Kristina Vidak, prof.

Broj pregleda: 1064

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.