ŠKOLSKO NATJECANJE IZ NJEMAČKOG JEZIKA ZA 1. I 2. RAZREDE GIMNAZIJE

Na školskom natjecanju iz njemačkog jezika održanog 25. travnja za prve i druge razrede gimnazije pristupilo je 15 učenika. Test se sastojao iz tri dijela: slušanje s razumijevanjem, gramatički dio i čitanje s razumijevanjem na nivou A2 prema europskom referentnom okviru za jezike. 

Mark Twain je jednom rekao: „Kad obrazovani Nijemac uroni u rečenicu, nećete ga vidjeti dok ne izroni na suprotnoj obali Atlantika s glagolom u ustima.“ Netko će se s ovim mišljenjem i složiti, međutim njemački nije tako strašan kakvim se ponekad prikazuje. Njemački jezik je logičan, struktuiran i sustavan jezik. A da je učenje njemačkog poput slaganja slagalica ili rješavanja matematičkih zadataka, znaju i naši marljivi učenici koji su pristupili natjecanju. Čestitke svim sudionicima, jer i samo sudjelovanje na natjecanju je samo po sebi već dovoljno ostvaren uspjeh, no najbolje rezultate ostvarile su učenice: 

1. Ines Dujić 

2. Petra Martinović 

3. Lana Tusun 

Komisiju su činile: profesorice njemačkog, engleskog i hrvatskog jezika. 

Broj pregleda: 846

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.