Natječaj za literarni rad “Moć jedne olovke – Da sam ja netko”

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. ponovno poziva srednjoškolce i studente da sudjeluju u natječaju za literarne radove u okviru projekta Mladi i demokracija – Vision is decision. Cilj ovog projekta je potaknuti mlade na razvoj kritičkog mišljenja i izražavanje vlastitih stavova, te doprinijeti izgradnji društva u kojem će mladi moći kvalitetno živjeti – materijalno, moralno i duhovno. Tema ovogodišnjeg natječaja je Moć jedne olovke – Da sam ja netko.

Sudjelovanje u natječaju otvoreno je svim srednjoškolcima i studentima, a radovi moraju biti:

·       originalni i ne smiju biti prethodno objavljeni;

·       tekstovi trebaju biti pisani fontom Times New Roman veličine 12 i proreda 1,5;

·       mogu biti proza, poezija ili drugi literarni izraz;

·       svaki rad mora biti napisan od strane jednog autora, a ne prihvaćaju se suautorski radovi.

Radovi trebaju imati naslovnicu s naznakama naslova rada, imena autora, naziva škole ili fakulteta, datuma rođenja, adrese, telefonskog broja i e-mail adrese. Radove treba poslati na adresu Gatačka 18, 71 000 Sarajevo ili putem e-mail adrese zaklina.ncm@gmail.com s naznakom “Natječaj za literarni rad – Mladi i demokracija“, najkasnije do 07. svibnja.

Stručno povjerenstvo će ocjenjivati radove u dvije kategorije: srednjoškolci i studenti. Sadržaj teksta treba biti usmjeren na poticanje mladih na kritičko razmišljanje, zalaganje za temeljne vrijednosti, razvoj demokratskog društva te promicanje dostojanstva mlade osobe i njenih prava. Također, pravo učešća imaju i osnovnoškolci koji su aktivno uključeni u projekt sa srednjoškolcima.

Rezultati natječaja, kao i pobjednički tekstovi, bit će objavljeni na službenoj stranici Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. (www.mladicentar.org) te na stranicama Katoličkog tjednika.

Pobjednici natječaja u dvije kategorije (srednjoškolci i studenti) bit će nagrađeni novčanim iznosima. Prva nagrada iznosi 150,00 KM, druga nagrada iznosi 100,00 KM, a treća nagrada iznosi 50,00 KM

Preuzeto sa LINKA

Broj pregleda: 498

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.