Duhovna obnova

Za radno osoblje Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ u Travniku održana je 3. travnja duhovna obnova koju je vodila s. Ivanka Mihaljević, Školska sestra franjevka. Sudionici duhovne obnove razmišljali su nad otajstvom Muke Gospodina našega Isusa Krista koje liturgija stavlja pred nas u danima Velikog tjedna. Na poseban način dotaknuli su se tajne Isusova križa i njegovih svetih rana. Što to znači za mene u mom životu? Što je Bog učinio za mene kroz Isusa na križu? Isus na križu nije ponio samo naše grijehe već bolesti i boli da bismo mi  Njegovim ranama mogli biti iscijeljeni. Potvrdu za ovo nalazimo  u Svetom pismu: „A on je naše bolesti ponio, naše je boli na se uzeo, dok smo mi držali da Ga Bog bije i ponižava. Za naše grijehe probodoše Njega, za opačine naše Njega satriješe. Na Njega pade kazna – radi našega mira. Njegove nas rane iscijeliše“ (Iz 53, 4-5).

Nismo svi činili teške grijehe, ali svi smo sagriješili jer smo hodili vlastitim putevima, a ne Božjim putevima. Obraćenje Bogu znači vratiti se s njim u odnos. Hraniti se njegovom riječi i živjeti iz njegove prisutnosti.

Učeći od Isusa opraštati i služiti možemo dati kvalitetu svagdašnjem životu u jednostavnosti svoga poslanja.

Nakon razmatranja s. Ivanke, sudionici su u spontanom razgovoru i druženju podijelili svoja osobna promišljanja i dojmove.

S. Ljubica Stjepanović

Broj pregleda: 1094

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.