PREDUSKRSNA DUHOVNA OBNOVA ZA DJELATNIKE KATOLIČKOG ŠKOLSKOG CENTRA „PETAR BARBARIĆ“ TRAVNIK

U sjemenišnoj crkvi sv. Alojzija Gonzage u četvrtak, 30. ožujka 2023. godine, za djelatnike Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ Travnik održana je duhovna priprava za najveći kršćanski blagdan Uskrs. Nakon pobožnosti križnog puta, kojeg su animirali djelatnici i učenice Centra, duhovni nagovor i riječi ohrabrenja uputio je dr. mons. Slađan Ćosić, generalni vikar Vrhbosanske nadbiskupije.

Osvrćući se na starozavjetnu Knjigu o Joni, mons. Ćosić naglasak je stavio na težini riječi koje upućujemo ljudima u susretu s njima. Svaka riječ se urezuje u srce čovjeka te može ostaviti posljedice. Potrebno je suzdržavati se bespotrebnog mrmljanja, ogovaranja, klevetanja. U svome djelovanju uvijek surađivati s Gospodinom, ne udaljavati se od njega jer onda je uspjeh zagarantiran. Uspjeh je uvijek u izgradnji, ostvaruje se dok god je čovjek živ i na tom putu se ne treba bojati. Stoga je u Svetom Pismu ta fraza spomenuta 365 puta, za svaki dan u godini da si podsvijestimo da je Bog uz nas i da ne trebamo imati straha.

Marija Glavaš

Broj pregleda: 982

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.