Božićna priredba “Nek svud ljubav sja”

Tradicionalna božićna priredba Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ Travnik održana je 21. prosinca 2022. godine u auli Centra. Ovogodišnjom temom „Nek svud ljubav sja“ učenici su pjesmom, plesom, recitacijama i igrokazima nastojali podijeliti svoju ljubav i radost i podsjetili okupljene na potrebu očuvanja istinskih blagdanskih vrijednosti. 

U blagdanskom ugođaju uživali su gosti i prijatelji u glazbenim točkama  „Svjetlo ljubavi“  i „Božić dolazi“ u izvedbi zbora naše škole. Učenici  dramske sekcije Gimnazije su izvedbom igrokaza „Božićna priča“ oduševili sve nazočne. Predstavili su se i najmlađi učenici razredne nastave svojim igrokazima „Anđeo i pastiri“, „Do srca tvog noćas će sići Bog“, recitacijom „U tišini doma“ i plesnom točkom pod nazivom „Mali krug velikih ljudi“. Školski prostor za ovu svečanu prigodu uredili su  učenici literarne, religijske, likovne i rekreacijske sekcije te tako pokazali svoju darovitost i kreativnost. Ispred aule postavljena je izložba likovnih radova naših osnovaca i gimnazijalaca. 

Božićnu čestitku uputio je preč. Željko Marić, rektor Nadbiskupskog sjemeništa u Travniku i ravnatelj Centra, poželjevši svim prisutnima sretne i blagoslovljene nastupajuće blagdane. 

Nakon priredbe gosti su uživali u prigodnom domjenku i uprizorenju živih jaslica u dvorištu škole. 

Ana Rajić 

Broj pregleda: 1123

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.