Dan duhovne obnove za učenike KŠC-a

KAKO STOJIM S BOGOM I ŽIVIM LI PUNIM PLUĆIMA?

U naše sveto predblagdansko vrijeme, uobičajeno je da se bolje pripravimo da dolazak Svjetla, Boga u djetetu, Božića. Tako su u srijedu, 14. prosinca 2022. održane su duhovne obnove za učenike Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ u Travniku. Animatori obnove bili su vlč. Jakov Kajinić, duhovnik u Vrhbosanskom sjemeništu, i s. Ljubica Stjepanović, ŠSF, odgajateljica u Internatu.

Prvo je održana duhovna obnova za učenike od V. do IX. razreda na temu „Kako stojim s Bogom“. Uz pjesmu, prigodnu video projekciju te kraći nagovor voditelji su naglasili da je potrebno u vremenu Došašća  zaustaviti se pred samima sobom, pred drugima i pred Bogom koji nam dolazi ususret. Najbolji momenti za to su duhovna ozračja mira i molitva po kojoj  se ponajviše približavamo Bogu i stvaramo osobni odnos s Njim.  

Drugi momenat duhovne obnove bio je za učenike Gimnazije pod geslom „Živjeti punim plućima“. Nakon pjesme i uvodnih misli, mladi su pogledali kratki poučni film naziva „Cirkus leptira“ u kojem glavnu ulogu ima čovjek koji je rođen sa sindromom tetra-amelija. Film je to o neobičnom cirkusu koji se sastoji od ljudi koji su naučili svoje nedostatke pretvarati u prednosti, da svaka osoba može nadvladati izazove života, da se može uživati u životu ako znamo tko smo i otkrivamo koji plan Bog ima sa svakim od nas. 

Voditelji su u ovim kratkim momentima obnove i duhovnim poticajima potaknuli prisutne na promišljanje o pripremi za nadolazeće blagdane i svim događajima vezanim uz slavlje Kristova rođenja te o tome što bi svaki čovjek trebao uraditi da bude dostojan tog rođenja.

Broj pregleda: 351

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.