Zabavan i poučan dan u obližnjoj tvornici

U sklopu nastavnog plana i programa učenici petih razreda su sa svojom učiteljicom Irenom Lovrić i učiteljem Markom Kljakićem posjetili Konfekciju Fortitudo i Master Fashion koja je nastala na temelju starog Borca i nastavila njegovu tradiciju.

Srdačno nas je dočekao direktor kompanije gosp. Čolo i proveo nas kroz proizvodnju odjevnih predmeta. Učenici su mogli vidjeti kako lančanom proizvodnjom od tekstila dolazi do gotovih proizvoda, a u ovom slučaju se radilo o odijelima.

Prošli smo kroz pogon krojnice, gdje se šiju sakoi i hlače pa sve do skladišta u kojima završavaju gotovi proizvodi i odakle se izvoze na inozemno tržište.

Nakon svega što smo vidjeli učenici su imali priliku postaviti zanimljiva pitanja na koja su dobili i detaljne odgovore.

Pri povratku smo nakratko posjetili i stadion Pirota, a cijelim putem zahvaljujući lijepom jesenjem danu uživali smo promatrajući šarenilo jeseni. Prije povratka u školu učenici su se odmorili od pješačenja i poigrali u parku.

Irena Lovrić

Broj pregleda: 911

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.