Tradicionalni posjet Rodnoj kući Ive Andrića

U okviru manifestacije Andrićevi dani, dana 18.listopada 2022.godine učenici dramske, literarne i recitatorske sekcije KŠC „Petar Barbarić“ su posjetili Rodnu kuću Ive Andrića. Kao i uvijek dočekali su ih ljubazni uposlenici, a viši kustos Enes Škrgo ih je upoznao s postavkom Muzeja, životom i djelom Ive Andrića. Učenici, kao i voditeljice sekcija Vanja Stipić – Maslić, Anita Martinović i Ivona Alagić su bili oduševljeni prezentacijom g. Škrge. Iako svake godine posjetimo Muzej, svaki put otkrijemo nešto novo. Djecu je najviše zanimala priča o vezirovom slonu, Nobelovoj nagradi i njenoj sadržini. Ostali su iznenađeni gestom našeg nobelovca da sva sredstva pokloni za izgradnju knjižnica na cijelom prostoru bivše Jugoslavije. Tim činom je omogućio budućim generacijama da što lakše i jeftinije mogu doći do knjiga koje ih zanimaju.

 Na kraju druženja kustos je učenicima poručio da što više čitaju, ne samo obvezne lektire nego i sadržaje koje ih zanimaju. Djeca su napustila Muzej sretna i zadovoljna.

Vanja Stipić –Maslić, Ivona Alagić

Broj pregleda: 1125

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.