Dani kruha u našem Centru

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje obilježavaju se tijekom listopada,  kao zahvala na svim  slasnim plodovima i darovima. U tom duhu su i s veseljem sudjelovali i naši učenici Osnovne škole i Gimnazije sa svojim profesorima. Blagoslov donesenih peciva upriličen je 12. listopada u sjemenišnoj crkvi Sv. Alojzija Gonzage . Blagoslov i zahvalu za plodove zemlje predvodio je don Jakov Kajinić. Učenici dramske, recitatorske i literarne sekcije koje su predvodile učiteljice Vanja Stipić Maslić, Ivona Alagić  i Anita Martinović su uveličali i obogatili Dane kruha divnim stihovima o kruhu i njegovom nastanku. U ukusnim i mirisnim pecivima su uživali  naši učenici koji su na ukrašenim stolovima i u svom razredu i sami blagovali.

Obilježavanje  Dana kruha  s učeničkim štandovima  koji su ukrašeni tradicijskim predmetima i na kojima je obilje peciva, kolača i kruha upriličeno je u dvorištu našeg Centra 13. listopada. Profesorice Ankica Jukanović, Matea Marin, Jelena Štrbac, Kristina Vidak i Gorana Matošević   su  sa  učenicima  bile dio ovog lijepog događaja. Svoj doprinos ovom lijepom događaju dali su i učenici  Internata našeg Centra. Sva izložena  peciva su mogli pogledati i kupiti svi dragi ljudi koji su posjetili naš Centar.

Irena Lovrić

Broj pregleda: 948

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.