Literarno-likovni natječaj za učenike osnovne škole

Poštovani/e učenici/e,
Poštovani/e učitelji/ce i nastavnici/e!

Prigodom kulturne manifestacije „Andrićevi dani“,  koja se i ove godine obilježava u Travniku od 9. listopada do 9. studenog 2022. godine, KŠC „Petar Barbarić“ – Osnovna škola Travnik, organizira i objavljuje

literarno-likovni natječaj
„IVO ANDRIĆ – NAŠ NOBELOVAC“

Natječaj je otvoren od 11. do 24. listopada 2022. godine.

Pozivamo sve vas, poštovani nastavnici, da u okviru redovite nastave i sekcija, potaknete svoje učenike na izradu likovnih i literarnih radova na temu inspiriranu Andrićevim citatom:

Nije život lak ni slobodan ni siguran, ali može o njemu da se mašta bogato i priča mudro, pronicljivo, šaljivo (Priča o vezirovom slonu).

Isto tako, ovim putem posebno pozivamo  nastavnike hrvatskoga jezika i likovne odgoja, kao i ostale nastavnike da se uključe i animiraju učenike u izradi njihovih radova.

UPUTE ZA LITERARNE RADOVE:

 • Literarni radovi mogu biti u svim vrstama i izričajima.
 • Radovi trebaju biti lektorirani, stoga preporučamo suradnju s nastavnicima hrvatskog jezika.
 • Radovi se šalju isključivo elektroničkim putem na e-adresu: ksc.osnovna.travnik@gmail.com s naznakom „za  literarno-likovni natječaj“.
 • Svaki rad treba imati: naslov, ime i prezime autora i mentora, razred, naziv škole.

UPUTE ZA LIKOVNE RADOVE:

 • Likovni radovi trebaju biti originalni i izrađeni samostalno. Likovni radovi koji su prekopirani, šablonizirani i shematski neće se uzeti u razmatranje.
 • Nagrađuje se kreativnost, maštovitost, inovativnost i osobni likovni izričaj.
 • Preporučamo svim učenicima da u izradi likovnih radova konzultiraju predmetnog nastavnika likovnog odgoja.
 • Mogu se primijeniti različite crtačke tehnike.
 • Format papira treba odgovarati formatu mape za pojedini razred.
 • Likovni radovi se dostavljaju i predaju svojim razrednicima u školi, koji će osigurati da se isti zamotani i zaštićeni od oštećenja, dostave na adresu; KŠC „Petar Barbarić“, Školska 1., 72270 Travnik  s naznakom „za literarno-likovni natječaj“.
 • Likovni radovi se ne vraćaju.
 • Na poleđini likovnog rada tiskanim slovima (u gornjem lijevom kutu) obvezno napisati sljedeće podatke: ime i prezime učenika i mentora, razred, naziv škole, likovna tehnika. Rad s nepotpunim podatcima neće se uzeti u razmatranje.

Radove je, prema navedenim uputama, potrebno predati najkasnije do 24. listopada 2022. godine do 12 sati.

Najuspješniji radovi, prema ocjeni Povjerenstva, bit će proglašeni 24. listopada 2022. godine, a učenici čiji radovi osvoje prva mjesta bit će nagrađeni 26. listopada 2022. godine na prigodnoj akademiji povodom „Andrićevih dana“, koja će se održati u Auli Centra KŠC „Petar Barbarić“ u Travniku s početkom u 12 sati. Širi izbor odabranih literarnih i likovnih radova bit će objavljen na internetskoj stranici: http://ksc-travnik.net.

                                                                                                                                                                             Direktor
 Anto Rajić, prof.

Preuzmi dokument natječaja

Broj pregleda: 1043

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.