KŠC “Petar Barbarić” Travnik predstavljen na dijalogu s Europskom komisijom i  Komisijom Biskupske konferencije EU u Briselu 

Europska unija 2022. godinu obilježava kao Europsku godinu mladih tijekom koje obrazovne ustanove, vjerske organizacije i organizacije civilnog sektora s područja Zapadnog Balkana imaju priliku ostvariti direktnu komunikaciju s institucijama Europske unije. Upravo je tijekom proteklog tjedna Katolički školski centar „Petar Barbarić“ predstavio svoje aktivnosti i projekte. 

Na poziv Komesionara za proširenje, Olivera Varhelyia,  14 predstavnika iz regije susrelo se na događaju „Policy Dialogue“ u Briselu tijekom kojeg su se predstavnici organizacija i škola upoznali sa strateškim politikama Europske unije koje se odnose na proširenje. Organizirana su tri susreta koji su se tematski odnosili na predstavljanje ključnih projekata organizacija koje su pozvane na susret, predstavljanje fondova koji stoje na raspolaganju zemljama kandidatima te konačno susret s vršiteljem dužnosti Politika proširenja i vođenja procesa pregovora, Maciejem Popowskim.  

Alen Gudalo, voditelj projekata Katoličkog školskog centra, predstavio je naš Centar i njegove posebnosti te projekte regionalne i međunarodne suradnje koje škola uspješno realizira samostalno i u suradnji s civilnim sektorom. 

KŠC „Petar Barbarić“ je u nastavku imao priliku boraviti u Komisiji Biskupske konferencije Europske unije (COMECE) gdje je organiziran susret s generalnim tajnikom, Manuelom Enrique Barrios Prietom, gdje je upriličeno predstavljanje razvojnih projekata našeg Centra. 

Boravak u Briselu završen je susretom s Emiliom Doglianijem, savjetnikom COMECE-a za suradnju s mladima.  

Tijekom ove godine Europska komisija će nastaviti raditi s institucijama s područja naše regije kako bi se osnažio rad s mladima u Bosni i Hercegovini. 

Broj pregleda: 781

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.