Korizmeni koncert klape Dobrkovići

Klapa Dobrkovići dolazi iz istoimenog mjesta koje pripada župi i gradu – Široki Brijeg. Nedavno su obilježili 18 godina djelovanja jednim lijepim nastupom, no nastupi im nisu cilj i smisao rada. Naprotiv, svjesno idu „kontra“ vjetra ovog vremena, koje sve manje ima smisla i potrebe za druženjem i pjesmom, a oni upravo druženje i pjesmu žele održati.

Iako klapa Dobrkovići najradije pjeva „za svoju dušu“, ipak je njihova trajnost i ustrajnost iznjedrila stotine nastupa na različitim kulturnim i vjerskim događanjima.
Klapa je utemeljena 17. ožujka 2004. god. Njezin prvi i aktualni voditelj prof. Živko Ključe, od glazbeno nepismenih pjevača strpljivim je radom uspio napraviti domet koji članovi klape nisu ni sanjali. No oni i dalje redovito vježbaju trudeći se dostići visoke kriterije svoga voditelja.

Ovim dolaskom u Travnik još jednom su povezali Hercegovinu s Bosnom, što je Časni sluga Božji Petar Barbarić svojim rođenjem i smrću, Božjom providnošću, učinio zauvijek.

Korizmeni koncert klape Dobrkovići održat će se i u KŠC Petar Barbarić Travnik i u crkvi svetog Josipa u Rankovićima.

-nedjelja 27. ožujka 2022. u 8 sati
Travnik, KŠC Petar Barbarić

-nedjelja 27. ožujka 2022. u 11 sati
Rankovići, crkvi svetog Josipa

Broj pregleda: 3416

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.