Učenici KŠC “Petar Barbarić” Travnik na programu Vision is Decision – Mladi i demokracija

Vikend iza nas bio je ispunjen aktivnostima za učenike Gimnazije koji su proveli tri dana u Sarajevu sudjelujući na programu Vision is Decision – Mladi i demokracija. Nadbiskupijski centar za pastoral mladih “Ivan Pavao II.” i KŠC “Petar Barbarić” Travnik partneri su u ovom projektu, čiji je temeljni cilj osnažiti utjecaj mladih na političke i društvene procese u našoj zemlji. Projekt je počeo svoj put u studenom 2021., a tijekom proteklog vikenda mladi su se bavili utjecajem medija na stavove mladih, manipulacijom informacija, političkom propagandom i načinima na koji društvene mreže utječu na razvoj glazbenih, modnih i kulturnih trendova. Alen Gudalo, voditelj projekata Centra te programa Vision is Decision – Mladi i demokracija i Marija Marić, bibliotekarka Centra, bili su pratnja našim učenicima ovog vikenda. Osim učenika naše škole na programu sudjeluju mladi iz Zenice, Kiseljaka i Sarajeva.
Naši učenici su sudjelovali na radionici “Gdje sam ja u medijima” gdje su identificirali sadržaje koji u fokus stavljaju mlade nakon čega su istražili fenomen “clickbait-a”.
Marija Marić vodila je radionicu pod nazivom “JA u javnom prostoru” te je pripremila učenike za nadolazeći natječaj “Moć jedne olovke” pri ovom projektu, gdje će mladi dobiti medijski prostor da kreativno podijele svoje stavove o značaju uključenja mladih u proces donošenja odluka u našoj zemlji i sudjelovanju mladih u političkom životu. Polaznici su također dobili priliku praktično naučiti izraditi CV, kao osnovu za predstavljanje vlastitih vještina i postignuća važnih za upis na fakultete, prilikom traženja posla i sl.
Također, pripremljen je i raznovrstan kreativni sadržaj kroz koji su mladi izradili vlastite idealne naslovnice časopisa za mlade, a instruktori animatori su održali i zabavni animatorski program.
Zahvaljujemo se našim učenicima na aktivnom sudjelovanju na programu, a već u svibnju očekuje ih završni susret u Sarajevu.

Broj pregleda: 4370

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.