Susret animatora s učenicima trećih razreda

Sekcija animatora i volontera Katoličkog školskog centra “Petar Barbarić” Travnik, nastavlja druženje s učenicima Osnovne škole. Ovaj put naši animatori pripremili su program za mlađe skupine učenika koji su se po prvi put u ovoj školskoj godini susreli s animatorima. Tematski program pod nazivom “Prijateljstvo i zajedništvo” je za svoj temeljni cilj imao osnaživanje veza između mališana u razredu i prepoznavanje potreba drugih s kojima učenici dijele školske klupe.
Tematske radionice i igrice, koje su osmislili i prezentirali animatori, sastojao se od zabavnih i edukativnih aktivnosti kroz koje su simbolično prikazani temeljni pojmovi koje vezujemo uz prijateljstvo, a zatim su naši učenici kroz zajednički rad ove pojmove prikazali kroz crteže, igrice i animatorske plesove. U radionici “Puzzle prijateljstva” učenici su otkrivali ideje i pojmove koji su potrebni učenicima i školi u svakodnevnom radu i komunikaciji s vršnjacima.
Susret s učenicima trećih razreda dio je programa kojeg naši animatori i volonteri realiziraju tijekom cijele školske godine družeći se s mlađim i starijim učenicima. Zahvaljujemo se animatorima na pripremi i provedbi programa, a učiteljicama Ivoni Alagić i Ankici Jukanović na suradnji tijekom pripreme ovog susreta. Animatori će već idući mjesec organizirati novi susret s učenicima trećih razreda.

Broj pregleda: 7098

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.