Promovirana knjiga “Bosna i Hercegovina naša domovina” mons. prof. dr. Franje Topića

Nakon Sarajeva i Novog Travnika, knjiga “Bosna i Hercegovina naša domovina”, autora mons. prof. dr. Franje Topića, promovirana je i u Travniku u organizaciji HKD „Napredak“ podružnica Travnik i KŠC-a “Petar Barbarić” Travnik.

U auli KŠC-a “Petar Barbarić”, knjigu su promovirali dr. sc. don Anto Ledić i prof. Ivan Volić, a nazočnima se obratio i sam autor dr. Topić, dok je moderator promocije bilo gdin. Anto Bilić, predsjednik Napretkove podružnice u Travniku. Na početku je sve nazočne pozdravio rektor Katoličkog školskog centra Petar Barbarić don Željko Marić koji se osvrnuo na važnost promoviranja novih djela, promičući važnost Nadbiskupske gimnazije u Travniku u kojoj je knjiga promovirana, a koja je ujedno i stub obrazovanja, kulture, teoloških nauka, suživota, opstanka i nade na ovim područjima još od 1882. godine.

Promotori su istaknuli da su u ovoj knjizi sazdane kolumne gdje je prof. Topić obrađivao aktualne teme o događajima koji su za ove prostore bili veoma značajni, realni, a nastajale su posljednjih petnaestak godina i objavljivane su kroz razne medije. Profesor Topić je u svom izlaganju napomenuo da Bosna i Hercegovina ima poslanje za dijalog i ekumenizam. A poseban naglasak je stavio na potrebu prihvaćanja BiH svojom domovinom od strane bosanskohercegovačkih Hrvata i svih drugih građana.Ova knjiga na 240 stranica teksta obrađuje i donosi određene ideje, pokreće aktualne teme iz prošlosti, gradi porušene mostove između islama i kršćanstva, ruši barijere među nepromjenjivim nacionalnim težnjama te pokušava izgraditi dublju moralnu svijest svih bosanskohercegovačkih građana

Broj pregleda: 5999

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.