Djelatnici KŠC “Petar Barbarić” Travnik u radnom posjetu razvojnim agencijama Grada Novska i Sisačko-moslavačke županije

Voditelji projekata Katoličkog školskog centra “Petar Barbarić” Danijela Lovrić i Alen Gudalo susreli su se predstavnicima Razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije (SIMORA), Razvojnom agencijom Grada Novske (NORA) te djelatnicima Parka prirode Lonjsko polje s ciljem razmjene iskustava kod provedbe projekata prekogranične suradnje implementirani kroz korištenje strukturalnih fondova Europske unije. Osim susreta s djetanicima dvije razvojne agencije, naši djelatnici posjetili su Katoličku osnovnu školu u Novskoj gdje su razgovarali s ravnateljem škole Krunoslavom Jurakovićem o projektima koji se implementiraju u lokalnoj zajednici za djecu i mlade, sve kroz umrežavanja na međunarodnoj razini i kroz fondove Europske unije.
Dvije razvojne agencije uspješno provode projekte financirane kroz pristup fondovima Europske unije, a iskustvo umrežavanja s potencijalnim partnerima, pripreme, pisanja i provedbe projekata posebno je značajno u kontekstu pripreme naših djelatnika za prijavu budućih projekata od značaja za rast i razvoj KŠC-a “Petar Barbarić” i Travnika.
Tijekom radnog susreta organiziran je posjet poduzetničkom inkubatoru PISMO koji je namijenjen razvoju metalne i gaming industrije, a inkubator predstavlja temelj za razvoj poduzetničkog duha kod mladih u Novskoj. Inkubator je razvijen zahvaljujući fondovima Europske unije te djelatnicima razvojnih agencija koji pripremaju i provode projekte za lokalnu zajednicu.
Ovaj radni posjet je prvi korak za uspostavljanje suradnje KŠC-a “Petar Barbarić” s uspješnim organizacijama i službama koje su prepoznale značaj europskih fondova za razvoj lokalnih zajednica.
Zahvaljujemo se predstavnicima razvojnih agencija na predstavljanju svojih iskustava kao i u spremnosti za nastavak suradnje.
Alen Gudalo

Broj pregleda: 2485

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.