Vikend za mlade iz Uzdola u Nadbiskupskom sjemeništu “Petar Barbarić”

U Nadbiskupskom sjemeništu “Petar Barbarić” u Travniku od 25. do 27. veljače održan je duhovno-rekreativni susret sjemeništaraca i 25 mladih iz župe Sv. Ivana Krstitelja Uzdol.Pozdrav gostima iz Uzdola, župniku don Ivanu Ivančeviću te mladima, uputio je rektor sjemeništa preč. Željko Marić. Program je započeo euharistijskim klanjanjem, nakon kojeg je uslijedilo druženje u prostorijama Sjemeništa tijekom kojega se svaki sudionik predstavio dok su sjemeništarci podijelili svoja životna svjedočanstva.

Drugi dan susreta, uz duhovne sadržaje i upoznavanje Katoličkog školskog centra, koji djeluje u istom zdanju te svijetlog lika Petra Barbarića, prošao je i u obilasku znamenitosti Travnika.Također, mladi iz župe Uzdol aktivno su sudjelovali pjevanjem na svetim misama u sjemenišnoj crkvi.

Inače, vikendi u Sjemeništu i KŠC-u Petar Barbarić odvijaju se u svojevrsnim akcijama otvorenih vrata kojima odgojitelji, sjemeništarci i internisti žele izbliza zainteresiranima pokazati način života i školovanja u ovom časnom zdanju sl. Božjega Josipa Stadlera.

Ž.I., J. D. , KT Preuzeto sa linka:

Broj pregleda: 3325

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.