Animatori Katoličkog školskog centra “Petar Barbarić” s učenicima šestih razreda

Animatori i volonteri Katoličkog školskog centra “Petar Barbarić” su pronašli inspiraciju u tjednu u kojem je obilježeno Valentinovo te su za učenike šestih razreda pripremili tematski program pod nazivom “Ljubav”. Bila je ovo prilika za učenike da se međusobno upoznaju te time postanu spona koja povezuje dvije škole pri Katoličkom školskom centru “Petar Barbarić”. Voditelji sekcije, Alen Gudalo i profesorica Dragana Mlakić, pomogli su učenicima u pripremi i osmišljavanju programa.
Kroz igricu “paukova mreža” animatori su upoznali učenike i simbolično prikazali što se događa u grupi ukoliko jedna ili više strana mreže oslabi te kako učenici kroz zajednički rad mogu osnažiti svoj razred i međusobne odnose ukoliko opaze da je vršnjacima u razredu potrebna podrška.
Učenici su nastavili druženje kroz zabavne animatorske plesove i dva kviza koji su se sastojali od niza zagonetki čije je zajedničko rješenje bilo pojam ljubavi. Animatori su učenicima pokazali da ljubav možemo pronaći u raznim kontekstima življenja, od ljubavi prema obitelji, raznim aktivnostima, korištenju vlastitih talenata i vještina za pomoć drugima, ljubavi prema školi, zajednici u kojoj žive itd.
Animatori će već naredni mjesec nastaviti raditi s ovom grupom učenika. Zahvaljujemo se razrednicama Aniti Babić i Sanji Ledić na suradnji tijekom pripreme programa.
Alen Gudalo

Broj pregleda: 9419

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.