Korizmena duhovna obnova za djelatnike KŠC-a ¨Petar barbarić¨ u Travniku

U srijedu, 27. ožujka 2024. održana je korizmena duhovna obnova za djelatnike Centra.
Ravnatelj Centra vlč. Željko Marić uveo je u duhovnu obnovu meditacijom muke Kristove kroz razmatranje Križnoga puta.
Tema obnove, koju je u sjemenišnoj crkvi svetoga Alojzija Gonzage predvodio dr. mons. Slađan Ćosić, generalni vikar Vrhbosanske nadbiskupije, bila je Bijeg.
Oslanjajući se na primjer proroka Jone, predavač je protumačio kako je ludost bježati od poziva i poslanja te kako bijeg od istih znači i bijeg od života, što dovodi do gubitka identiteta osobe. Također, govorio je i o bijegu od susreta i obveza te kao dva najveća neprijatelja službe naveo kukavičluk i lijenost. Lijek za navedeno, rekao je, nalazi se u radosti i miru, koji se dobivaju u susretu s osobama, a ne bijegu od njih.
Osvrnuo se i na nesporazume, koji se mogu dogoditi zbog osobne krivnje te zbog okolnosti života. Rješenje nesporazuma ponudio je u poniznom i hrabrom suočavanju, bez pogleda pobjednika. Napomenuo je i važnost savjeta, ali ne onog koji bi ponudio rješenje problema, nego savjeta kojim bi se osobu ozdravilo. Uz kolegijalnu ljubav, potaknuo je također i na bratsku opomenu, koju papa Benedikt XVI. navodi kao djelo milosrđa.
Na kraju se ravnatelj Centra, vlč. Željko Marić zahvalio dr. mons. Slađanu Ćosiću te djelatnicima i njihovim obiteljima uputio čestitke za Uskrs Za Uskrs smo se imali priliku pripravljati kroz korizmu molitvom, postom i dobrim djelima.

Jelena Štrbac, vjeroučiteljica

Broj pregleda: 522

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.